Indicatoare de avertizare

Indicatoarele de avertizare au menirea de a preveni conducătorii vehiculelor asupra prezenţei unor pericole pe sectorul de drum care urmează, precum şi asupra naturii acestuia. Natura pericolului este dată de simbolul indicatorului, completat, după caz, de un panou adiţional instalat sub indicator.

Ca regulă generală, indicatoarele de avertizare au forma unui triunghi echilateral cu chenar roşu pe fond alb şi simbol de culoare neagră.

Sub rezerva unor condiţii specifice de amplasare a anumitor indicatoare, care sunt menţionate pentru fiecare în parte, majoritatea indicatoarelor de avertizare se instalează astfel:

În localităţi: înainte de locul periculos, la o distanţă de maximum 50 m; când condiţiile de pe teren impun amplasarea la o distanţă mai mare de 50 m, sub indicator se instalează un panou adiţional.

În afara localităţilor: între 100 m şi 250 m înainte de locul periculos. Când condiţiile de pe teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator trebuie să se instaleze un panou adiţional.

Pe autostrăzi şi drumuri expres: între 500 m şi 1000 m înainte de locul periculos. În toate cazurile, sub indicator trebuie să se instaleze un panou adiţional.

În situaţia în care lungimea sectorului periculos depăşeşte 1000 m, sub indicator se montează un panou adiţional. Dacă lungimea sectorului periculos depăşeşte 3 km, indicatorul se repetă la fiecare 1,5 – 2,0 km, iar pe panoul adiţional se înscrie lungimea rămasă până la sfârşitul sectorului periculos.

Show Filters
Show Filters