Indicatoare de orientare

Indicatoarele de orientare servesc la dirijarea conducătorilor de vehicule spre localităţile sau obiectivele de destinaţie, la localizarea acestora, la marcarea limitelor entităţilor administrativ- teritoriale, la identificarea drumurilor pe care circulă, la existenţa pe partea carosabilă a unor benzi cu destinaţie specială şi la confirmarea direcţiilor după intersecţii.

Semnificaţia culorilor fondului indicatoarelor de orientare este următoarea:
– fond verde – pentru autostrăzi;
– fond albastru – pentru celelalte drumuri publice;
– fond alb – pentru obiective locale;
– fond maro – pentru obiective turistice.

Dacă fondul indicatorului sau al unui câmp de pe indicator este de culoare verde, albastră sau maro, înscrisurile de pe acestea sunt de culoare albă, iar dacă fondul indicatorului sau al unui câmp de pe acesta este de culoare albă, înscrisurile sunt de culoare neagră.

Pe indicatoarele de presemnalizare se pot figura indicatoare de avertizare, de interzicere sau restricţie a căror semnificaţie se aplică pe un tronson de drum situat după una din ramurile intersecţiei. Indicatoarele de presemnalizare pot fi amplasate pe partea dreaptă a drumului sau deasupra părţii carosabile pe portaluri sau console.

În situaţia în care indicatoarele au şi rol de preselectare pe benzi a direcţiilor de mers, localitatea sau localităţile de destinaţie aferente benzii respective se înscriu pe câte un panou instalat deasupra fiecărei benzi; la partea inferioară a panoului este figurată o săgeată cu vârful în jos.

Show Filters
Show Filters